Over ons
Kwekerij Tarre en Smarre
de Asparagus potplantenkweker bij uitstek

Over ons

Kwekerij Tarre en smarre

is een van de grootste leverancier van Asparagus potplanten in Nederland. De kwekerij is gespecialiseerd in de teelt van diverse soorten Asparagus (sier-asperges) als potplant. Het richt zich uitsluitend op deze teelt.  In zijn huidige vorm bestaat het bedrijf sinds 2004 en het is gevestigd in het Drentse Klazienaveen (nabij Emmen), met een kassenoppervlak van 10.000 m² groot.

Tarre en smarre levert kwaliteitsproducten, beschikt over zeer goede productkennis en staat bij haar klanten bekend om zijn unieke assortiment en snelle en flexibele levering. Dit maakt het bedrijf tot een begrip in de sierteelt in heel Nederland.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Kwekerij Tarre en smarre vindt het belangrijk om de zwakkeren in de samenleving ook een plaats te bieden. Daarom wordt er binnen het bedrijf veel arbeid verricht door personeel met een Wajong-status.

Daarnaast is het milieu een belangrijke factor voor de kwekerij. De Asparagus-planten vragen, vergeleken met andere groene planten, weinig bestrijdingsmiddelen. Bij Tarre en smarre krijgen de planten in de winter bovendien een rustperiode, waardoor er weinig warmte nodig is en het energieverbruik laag kan blijven. Dit alles maakt de Asparagus planten van Tarre en smarre relatief milieuvriendelijkere planten.

Ook is het bedrijf aangesloten bij het Milieu Programma Sierteelt (MPS). Binnen het MPS-systeem valt Tarre en smarre onder het A + keurmerk. Tevens zijn wij MPS GAP gecertificeerd.

2016-06-22 07.32.18